Külföld

Találtak egy hamvakkal teli, rejtélyes magyar urnát egy német vasútállomáson

rtl.hurtl.hu

2023. május 10. 18:22

Egy vasutas bukkant a regensburgi főpályaudvaron az urnára. Csak annyit tudni, az elhunyt tavaly júliusban halt meg, a hamvasztást pedig Magyarországon végezték.

Egy hamuval teli urna 47 napig állt a regensburgi főpályaudvar egyik csomagmegőrző szekrényében – írja a Mittelbayerische.de.

Az urnát egy vasutas találta meg hétfőn, majd hívták a rendőrséget. Azt még nem tudni, ki hagyta a szekrényben az urnát, azt viszont sikerült kideríteni, hogy

az elhunytat egy magyarországi krematóriumban hamvasztották el.

A lap szerint az elhunytat tavaly augusztusban hamvasztották el, a rendőrség több kérdésre is keresi a választ a nyomozása során. Hogyan került az urna Regensburgba? Ki tette a szekrénybe és miért? Az elhunytnak milyen kapcsolata van a régiójukkal? Élnek ott az elhunytnak rokonai, ismerősei? Egy nyomon el tudnak indulni a lap szerint: a magyarországi krematórium nevét ismerik. Kedd délutánig senki sem jelentette az urna eltűnését.

Hogy az urnát eltemetik-e, arról még nem született döntés. A bajor törvények szerint az urnát legkésőbb három hónappal a hamvasztás után kell eltemetni, de mivel az elhunytat külföldön hamvasztották el, más szabályok érvényesek.

Az urnát jelenleg a regensburgi halottasházban őrzik. Ha megtalálják a hozzátartozókat, akkor nekik kell gondoskodniuk a temetéséről.

Nyitókép: Regensburg vasútállomás. Fotó: Peter Bubenik.

#Külföld#Regensburg#vasútállomás#urna#rendőrség#szekrény#temetés

Címlapról ajánljuk