Külföld

Feladta magát és őrizetbe vették azt az amerikai képviselőt, aki a csillagokat is lehazudta az égről, hogy megválasszák

rtl.hurtl.hu

2023. május 10. 16:50

A képviselő ellen többek között csalás és pénzmosás miatt emeltek vádat.

Feladta magát, és jelenleg egy szövetségi bíróságon van őrizetben George Santos kongresszusi képviselő – írja az Independent.

A republikánus képviselő ellen 13 vádpont miatt – csalás, pénzmosás, költségvetési csalás, valamint hamis nyilatkozattételek – emeltek vádat.

Santos ellen megválasztása óta több testület is nyomozást indított, köztük a kongresszus etikai bizottsága, a Szövetségi Választási Bizottság, valamint a helyi és szövetségi ügyészek. A bíróság szerda délután dönthet a letartóztatásáról.

Korábban hosszabb portrécikkben foglalkoztunk a drag queenként is dolgozó Santos viselt dolgaival. Zsidó felmenők, a szeptember 11-i terrortámadásban elhunyt anya, summa cum laude diploma, fényes karrier, állatmentő alapítvány – a republikánus jelölt mindent összehazudott, ami csak a választási győzelemhez kellett.

Mindenkit meglepett, amikor kiderült, heroikus életrajza az első betűtől az utolsóig szemérmetlen hazugságokból áll. A csalás éveken át szinte senkinek nem tűnt fel, vagy ha igen, nem foglalkoztak vele.

Nyitókép: George Santos. Fotó: AP/Andrew Harnik

#Külföld#egyesült államok#george santos#letartóztatás#őrizet#kongresszus#képviselő#republikánus

Címlapról ajánljuk