Külföld

Letartóztatták a texasi tömeggyilkos élettársát is

rtl.hurtl.hu

2023. május 4. 7:10

Francisco Oropesa múlt péntek éjszaka szóváltást követően öt szomszédját lőtte le.

Letartóztatták szerdán a Texasban öt szomszédját lemészárló mexikói férfi élettársát és legalább egy további személyt a hatóságok munkájának akadályozása miatt, közölte az MTI. A lövöldözőt, Francisco Oropesát már kedden este lakossági bejelentés nyomán elfogták, csaknem négy nappal azután, hogy szóváltást követően öt szomszédjával végzett a Texas állambeli Cleveland kisvárosban.

A mexikói állampolgárságú férfit a tetthelytől mintegy 30 kilométerre találták meg egy lakóház tárolóhelyiségében, szennyes ruhák között rejtőzve.

A hatóságok szerdán arról számoltak be, hogy a férfi szökésével összefüggésben többeket őrizetbe vettek, később ezt pontosítva a helyi rendőrhatóság vezetője annyit mondott, hogy letartóztatottak között van Oropesa élettársa, aki a gyanú szerint elbújtatta a férfit. A nőt, Divimara Lamar Navát korábban kihallgatták, akkor azt állította, hogy nem tudja hol tartózkodik körözött élettársa.

A megyei ügyész egy további letartóztatott személyt nevezett meg, Oropesa egy barátját, Domingo Castillát, akit eredetileg kábítószer-birtoklás miatt vettek őrizetbe és, akit valószínűleg a nyomozás akadályozásával is megvádolnak.

Francisco Oropesa múlt péntek éjszaka szóváltást követően öt szomszédját lőtte le. A beszámolók szerint a későbbi áldozatok arra kérték a férfit, hogy a késő esti órában hagyja abba a lövöldözést házának udvarán, amire azt válaszolta, hogy saját ingatlanában azt tesz, amit akar. Ezt követően jelent meg a szomszéd házban, ahol az ott tartózkodó 10 ember közül 5-öt, köztük egy 9 éves fiút halálosan megsebesített. Az áldozatok mindegyike Hondurasból érkezett.

Nyitókép: FBI via AP

#Külföld#francisco oropesa#gyilkosság#texas#tömeggyilkos

Címlapról ajánljuk