Külföld

Hátizsákba gyömöszölte barátnője tízhónapos gyerekét, majd a csomagtartóba rakta

rtl.hurtl.hu

2023. április 30. 14:03

A férfi dolgozni ment, és órákra az autójában hagyta a gyereket. Amikor visszament hozzá, már nem élt. 

Tényleges életfogytig tartó börtönbüntetésre ítéltek egy 29 éves amerikai férfit Texas államban, miután megölte barátnője gyerekét, akit egy hátizsákba rakott bele, míg ő dolgozni ment – jelentette  a helyi sajtó. Trevor Marquis Rowe még feltételesen sem lehet szabadlábra a helyezni a 2020 januárjában történt eset miatt.

A férfi Marion Jester-Montoya nevű lányt elvitte magával a munkahelyére. Odaérkezve hátizsákjába rakta a gyereket, és az autó padlóján hagyta, majd elment dolgozni. A nyomozati anyagok szerint a kislány egszer kimászott a hátizsákból, de a férfi visszarakta.

Ebédszünetben a férfi egy gyorsétterembe ment, majd még két boltba is betért, úgy, hogy a lány végig a hátizsákban volt. Amikor visszaért a munkahelyére, a táskát a csomagtartóba rajta. Amikor öt órakor ránézett, a kislány már nem lélegzett. A férfi ekkor hívta a mentőket.

A férfi édesapjának és családjának elmondása szerint voltak előjelei a tragédiának. Elmondásuk szerint, amikor a kislány náluk volt, és megjelent Rowe, hogy magával vigye, a kislány bömbölni kezdett, és kétségbeesetten kapaszkodott nagymamájába. Közölték, hogy jelezték a gyermekvédelmi hatóságoknak is, hogy aggodalmaik vannak, de semmi sem történt.

A férfi ellen tíz év alatt áldozat ellen elkövetett emberölés vádjával indították eljárást, amiben bűnösnek vallotta magát. A texasi törvények értelmében akár halálbüntetésre is ítélhették volna.

Nyitókép: Katrina Montoya

#Külföld#gyilkosság#kislány#texas#hátizsák

Címlapról ajánljuk