Külföld

„A szexjátékszerek hasznosak” – legalizálná a vibrátorokat a konzervatív thaiföldi párt

rtl.hurtl.hu

2023. április 28. 19:09

Az országban be vannak tiltva a szexjátékszerek, árusításukért akár három évig tartó börtönbüntetést is kaphatnak az emberek. 

Legalizálná a szexjátékszerek árusítását Thaiföldön a konzervatív Demokrata Párt – írta a Guardian. A párt egyik képviselője kijelentette, hogy a szexjátékszereknek társadalmi és gazdasági haszna is lenne az országnak.

Ratchada Thanadirek a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében közölte, hogy a vibrátorokat így is becsempészik az országba, és Bangkok utcáin árulják a gyakran rossz minőségű, rövidzárlatot kapó eszközöket. A politikus kijelentette:

A szexjátékszerek hasznosak, mert csökkentik a prostitúciót, és a válások számát is.

Emellett a gazdaságnak is jót tenne törvényessé tételük, hiszen a kormány az eladásokból adóbevételre tenne szert, és az ország a szexjátékszerek gyártásában is nagy szerepet vállalhatna, munkahelyeket teremtve.

A közelgő parlamenti választásokra készülő párt hatalomra jutása esetén hajtaná végre a legalizálást. Erre azonban kevés esélyük van. Az egykori a thaiföldi politikai élet legnagyobb erejének számító párt támogatottsága jelenleg tíz százalék alatt van.

Nyitókép: unsplash

#Külföld#thaiföld#szexjátékszer#vibrátor#legalizálás

Címlapról ajánljuk