Külföld

Úgy telekakált egy kutya egy kertet, hogy a gazdáját bíróság elé állították

rtl.hurtl.hu

2023. április 28. 15:11

Arról persze nem az eb tehet, hogy a tulajdonos hónapokig nem szedte össze az ürüléket. 

750 fontra bírságoltak egy brit kutyatulajdonost, aki hagyta, hogy a háziállat gyakorlatilag kakavárat építsen a kertben – írja az Independent.

A szomszédok panaszt tettek a szag és a „csúnya rendetlenség miatt”, de a gazdi figyelmen kívül hagyta a Durham Megyei Tanács mind a négy felszólítását. 

Hosszas huzavona után a tulajdonos ellen büntetőeljárás indult, miután nem tett eleget a felszólításoknak, és nem takarította el a kutyakakahalmot az udvarról. A vádlottnak április 19-én kellett volna megjelennie a bíróságon, de hiába várták: az ügyet a távollétében is lezárták. Most komoly bírságot kell fizetni. 

Az egyik szomszéd elmondta: „Nem ismerem az érintett személyt, de tudom, hogy a szomszédoknak elegük lett a szagból és abból, hogy állandóan ezt kell nézniük” – mondta, és hozzátette: 

Eléggé undorító, különösen, amikor melegebb lesz az idő. El lehet képzelni, milyen bűz lesz. Azt hiszem, mindenki örül, hogy a tanács intézkedett.

Ian Hoult, a tanács szomszédságvédelmi vezetője elmondta: „Az udvaron felgyülemlett szemét nemcsak csúnya volt, hanem egészségügyi kockázatot is jelentett, különösen a környéken élő gyermekek számára, ami elfogadhatatlan. Évente közel 4000 bejelentést kapunk a rendezetlen udvarokról és kertekről, amelyek negatív hatással vannak közösségeinkre. A vizsgálat során lehetőséget adunk az embereknek, hogy orvosolják a problémát, azonban azokkal szemben, akik ezt nem teszik meg, fellépünk” – fogalmazott. 

Nyitókép: Pixabay

#Külföld#kutya#kutyaszar#kutyakaki#kert#megyei tanács#felszólítás#bírság

Címlapról ajánljuk