Külföld

A spanyolok majdnem fele szerint egyáltalán nem baj, ha egyszerre több szexuális partnerük is van

rtl.hurtl.hu

2023. április 17. 20:18

Egy friss felmérés szerint Spanyolországban nem vetik meg, ha valaki a partnerén kívül mással is ágyba bújik. 

Spanyolországban úgy tűnik, az emberek egyre inkább kezdenek megbarátkozni a nyitott kapcsolat gondolatával: a spanyolok majdnem fele szerint egyáltalán nem baj, ha egyszerre több szexuális partnerük is van – derül ki a Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS) friss felméréséből, amelynek eredményeit az Euronews ismertette.  

A közvélemény-kutatást egy állami ügynökség végezte, és csaknem 2500 fő bevonásával készült. A felmérés szerint a spanyolok 47 százaléka egyetért vagy inkább egyetért azzal az állítással, hogy egy személynek egyszerre több szexuális viszonya is lehet. Ez 10 százalékos növekedés a 2021. októberi felméréshez képest, ami azt jelenti, hogy a nyitott kapcsolatokat egyre többen fogadják el. Nyitott kapcsolatról akkor lehet beszélni, ha a felek megegyeznek abban, hogy nemcsak egymással randiznak és bújnak ágyba, hanem másokkal is.

A felmérés azt is megállapította, hogy a spanyolok több mint 41 százaléka anélkül tud a partnerén kívül másokkal szexelni, hogy közben romantikus kapcsolatba kerülnének velük. Érdekesség, hogy a kutatás résztvevői úgy állnak ki a nyitott kapcsolat mellett, hogy közben továbbra is fontosnak gondolják a szerelmet: a válaszadók 80 százalékos többsége úgy látja, ha valaki igazán szerelmes a partnerébe, akkor örökké hűséges lesz.

Nyitókép: Pixabay

#Külföld#spanyolország#nyitott kapcsolat#hűség#spanyol#felmérés#szex

Címlapról ajánljuk