Külföld

Németországban legalizálhatják a marihuánát

rtl.hurtl.hu

2023. április 12. 14:44

A rendelkezést a német törvényhozás mindkét kamarájának jóvá kell hagynia, mielőtt hatályba lépne.

Még idén legalizálhatják a marihuána rekreációs célú használatát Németországban – jelentette be Cem Özdemir német mezőgazdasági miniszter szerdán, írja az MTI.

A döntés értelmében maximum 25 grammnyi marihuána birtoklása, valamint legfeljebb három tő termesztése és terjesztése lenne legális az engedéllyel rendelkező szövetkezeteknek. 

Az Európai Biztossággal folytatott egyeztetések után viszont elvetették, hogy a marihuána árusítására szakosodott boltokat hozzanak létre. Karl Lauterbach egészségügyi miniszter már tavaly összes beterjesztette egy hasonló javaslatot, ám akkor nemzetközi jogi összeférhetetlenség miatt elkaszálták.

A miniszter hangsúlyozta: a német kormány célja nem az, hogy többen nyúljanak a szerhez, hanem a gyermek-, az ifjúság- és az egészségvédelem erősítése, valamint a feketepiac visszaszorítása.

A rendelkezést a német törvényhozás mindkét kamarájának jóvá kell hagynia. Németország más EU-s tagállamokkal együtt korábban már engedélyt adott a kannabisz korlátozott, orvosi célú felhasználására.

Nyitókép: Pexels.com

#Külföld#németország#kannabisz#marihuána#legalizálás#orvosi#felhasználás

Címlapról ajánljuk