Külföld

Lopják az élelmiszersegélyeket Etiópiában, vizsgálódik az ENSZ

rtl.hurtl.hu

2023. április 11. 10:17

Nem csak a világszervezet hírneve forog kockán.

Az Etiópiába szánt életmentő élelmiszersegélyek ellopása miatt vizsgálódik az ENSZ Világélelmezési Programja (WFP) – tudta meg az AP hírügynökség.

A WFP etiópiai igazgatója, Claude Jibidar az AP által megszerzett levélben azt írja, hogy a szervezetet nagyon aggasztja, hogy egyes piacokon nagy mennyiségben árusítják az élelmiszersegélyeket, ami miatt nemcsak a WFP hírneve forog kockán, de azt is veszélyezteti, hogy több erőforrást tudjanak a rászorulók érdekében mozgósítani. Emiatt elengedhetetlen, hogy azonnal fellépjenek az élelmiszersegélyek elsikkasztása és eltérítése ellen.

Az április 5-i keltezésű levelet Jibidar a WFP etiópiai partnereinek címezte. Az afrikai ország 120 millió lakosából húszmillióan szorulnak élelmiszersegélyekre. Az igazgató arra kéri a partnerszervezeteket, hogy minden információt osszanak meg, ami tudomásukra jut a visszaélésekről.

Konkrét eseteket nem említ a levél, de az AP segélymunkásoktól megtudta, hogy egy raktárból nemrég százezer ember számára elegendő élelmiszer tűnt el.

Nyitókép: J. Countess/Getty Images

#Külföld#ensz#etiópia#élelmiszersegély#sikkasztás#lopás

Címlapról ajánljuk