Külföld

„Covidos vagyok!” – üvöltötte Trump egyik híve egy demokrata arcába, miközben összecsaptak a manhattani bíróság előtt

rtl.hurtl.hu

2023. április 4. 18:30

Az exelnök egyik híres rajongója ráugrott egy Trump-ellenes transzparensre, majd elesett.

Kedden indul Donald Trump történelmi pere az egyik manhattani bíróságon, ahol az újságírók már hétfő este letáboroztak, hogy biztosítsák a helyüket. A bíró Trump kérésére megtiltotta a videókészítést az épületen belül, de a fotózás engedélyezett.

Az Ötödik sugárúton már kedd reggel drámai jelenetek zajlottak, hiszen az exelnök lelkes rajongói összecsaptak a Trumpot kritizáló demokratákkal. 

A Trump-torony előtt a demokraták például harangokat kongattak, és felszólították a volt elnököt, hogy „ébredjen fel, és érezze az igazságszolgáltatás ízét”. A bíróság elé egy „Trump mindig hazudik” feliratú transzparenst feszítettek ki, de 

a híres Trump-rajongó Juliet Germanotta rávetette magát a textilre, és megpróbálta összetépni azt. A transzparenst felállító tüntetők hitetlenkedve fogadták Germanotta akcióját, majd heves adok-kapok következett.

„Rossz oldalon állsz!” – kiabálta a Trump-ellenes tömeg, és megragadta a transzparenst, amelyet a nő megpróbált eltávolítani. Egy másik Trump-rajongó egy demokrata arcába üvöltötte, hogy „covidos vagyok!”. 

 

Egy Trump-párti tüntető a DailyMailnek arról beszélt: 

Ha ő bukik, én is bukom.Teszem, amit tennem kell. Azért vagyok itt, hogy az emberek érezzék: ez a valóság, végig Donald Trump mellett állok. Ez a vádirat hamis. Ez egy átverés.

 

Ezt is ajánljuk: „Akárcsak a sztálini tisztogatások” – Trump lett az első amerikai elnök, aki ellen vádat emeltek, de ő járhat ezzel a legjobban

A demokraták közül többen Arrest Trump! (vagyis Tartóztassátok le Trumpot!) feliratú pólóban jelentek meg, és arról beszéltek: örülnek, hogy Trump végre szembe kerül az igazságszolgáltatással. „Ugyanannak a törvénynek felel, mint te meg én és mindenki más. Végre látjuk a jogállamiságot” – nyilatkozta egy nő. 

 

Alvin Bragg manhattani kerületi ügyészt, akinek karrierjét várhatóan a vitatott ügy fogja meghatározni, néhány órával korábban látták szép csendben besurranni az irodájába.

Nyitókép: Twitter

#Külföld#trump#donald trump#tüntetők#manhattan#new york#bíróság

Címlapról ajánljuk