Külföld

Meghalt egy részeg síelő, aki kiesett egy felvonóból, 40 métert zuhant, és felnyársalta egy jelzőtábla

rtl.hurtl.hu

2023. április 4. 15:33

A barátja felvételt is készített az esetről. 

Meghalt egy 29 éves férfi, aki a halálba zuhant a francia Alpokban, miután nekirohant a felvonókabin ablakának – írja az Independent.

A 29 éves férfi és egy másik, 23 éves férfi éppen filmezték magukat a sífelvonóban, amikor a Deux Alpes-i hegyről jöttek lefelé, nem sokkal a szombat esti zárás előtt – közölte Eric Vaillant grenoble-i ügyész.

A 12 perces út során az idősebb férfi, aki 180 centi magas volt, és több mint 100 kilót nyomott, áttörte a plexiablakot, és a halálba zuhant.

A francia rendőrség szerint a férfi valószínűleg nagyon részeg volt, és szórakozásból rohant neki a kabin ablakának, de még mindig vizsgálódnak. 

A férfi a zuhanás után egy pályajelzőn landolt, az okozta a halálát. 

A kabint megvizsgálták a nyomozók, de a síközpont igazgatója tagadja, hogy felelős lenne az incidensért: „ezeket a kabinokat 20 főre tervezték. Ha hirtelen fékezés vagy bármilyen mozgás történik, 

a kabin úgy van kialakítva, hogy ellenálljon az esetlegesen fellépő lökéseknek... ezt az ostoba balesetet az okozta, hogy a férfi lendületet vett, és nekivágódott a plexinek 

– magyarázta. A felvonó 1985-ben épült, és óránként akár 1800 embert is képes szállítani, miközben közel egy kilométert tesz meg a tengerszint feletti 2603 méteres magasságig. Les Deux Alpes Franciaország legmagasabban fekvő síközpontja, amelynek csúcsa 3600 méter magasan van.

A 2021-22-es síszezonban összesen 12 ember halt meg a francia hegyekben. Több mint 45 ezer embert kezeltek sérülésekkel, míg a mentőszolgálatok mintegy 50 ezer esethez vonultak ki.

Nyitókép: Pixabay

#Külföld#síelő#síelés#részeg#franciaország#alpok#felvonó

Címlapról ajánljuk