Külföld

Razziát tartottak az Európai Néppárt székházában

rtl.hurtl.hu

2023. április 4. 17:52

A párt nem sokkal később közölte, hogy együttműködik az érintett hatóságokkal, minden fontos információt és dokumentumot átad számukra.

A belga rendőrség razziát tartott az Európai Néppárt (EPP) brüsszeli székházában – közölte az Euractiv portállal egy, az ügyhöz közel álló forrás.

Kedden a belga rendőrök rajtaütöttek a párt Rue du Commerce utcai székházának első és harmadik emeltén. A lap első információi szerint a rendőrség pénzügyi csalás és korrupciógyanús tevékenység miatt foglalt le számítógépeket.

Az ügy egészen a 2019-es EP-választásokig nyúlik vissza. A nyomozás Mario Voigt, a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) vezetője ellen folyó korrupciós eljárás része.Tavaly szeptemberben a tartományi parlament igazságügyi bizottsága felfüggesztette a mentelmi jogát. A türingiai frakcióvezető Manfred Weber néppárti frakcióvezető digitális kampánymenedzsere volt a legutóbbi választáson. 

A legnagyobb európai, konzervatív pártcsalád időközben közleményt adott ki, melyben megerősítették a híreket, valamint közölték azt is, hogy a belga és a német hatóságok a Türingiában folyó vizsgálat miatt kutatták át a székházat.

A párt együttműködik az érintett hatóságokkal, minden fontos információt és dokumentumot átad számukra

– olvasható a közleményben.

Nyitókép: EPP.eu

#Külföld#európai néppárt#razzia#belga#német#rendőrség#korrupciós ügy#pénzügyi#csalás

Címlapról ajánljuk