Külföld

Robbanás volt egy szentpétervári kávézóban, meghalt egy ismert orosz blogger

rtl.hurtl.hu

2023. április 2. 18:39

Az előzetes információk szerint pokolgép robbanhatott.

Robbanás történt vasárnap egy szentpétervári kávézóban, egy ember életét vesztette, tizenöten pedig megsebesültek – közölték a helyi mentőszolgálatok.

A tájékoztatás szerint a robbanás Szentpétervár belvárosában, egy folyóparti kávézóban történt. A történtek következtében megrongálódott az épület üvegezett homlokzata.

Az Interfax a mentőszolgálatok előzetes értesüléseire hivatkozva közölte, hogy pokolgép robbanhatott, aminek következtében Vladlen Tatarszkij ismert orosz blogger vesztette életét. 

Tatarszkijnak, akinek valódi neve Maxim Fomin volt, több mint 560 000 követője volt a Telegramon. A BBC szerint a férfi Oroszország ukrajnai háborújának hangos támogatója volt.

Különös ismertségre tett szert tavaly, miután közzétett egy, a Kremlben forgatott videót, amelyben azt mondta: „Mindenkit legyőzünk, mindenkit megölünk, mindenkit kirabolunk, ha szükséges. Ahogy nekünk tetszik.”

A RIA orosz hírügynökség által idézett belügyminisztériumi források szerint bombát rejtettek el egy szoborban, amelyet Tatarszkijnak ajándékoztak egy dobozban.

Nyitókép: Pixabay

#Külföld#oroszország#szentpétervár#kávézó#robbanás#blogger

Címlapról ajánljuk