Külföld

A Rheinmetall karbantartó központot hoz létre Szatmárnémetiben az ukrán harcjárművek szervizelésére

rtl.hurtl.hu

2023. április 2. 21:09

A Rheinmetall 2022 júniusában Litvániában is alapított egy hasonló központot, hogy támogatást nyújtson a NATO járműveihez a balti államokban.

A német fegyvergyártó Rheinmetall katonai karbantartó és logisztikai központot épít a romániai Szatmárnémetiben, amely várhatóan ebben a hónapban kezdi meg működését az ukrajnai háborúban használt fegyverek karbantartására – közölte a vállalat vasárnap.

„A szervizközpontnak központi szerepet kell játszania az Ukrajnában használt nyugati harcászati rendszerek műveleti készenlétének fenntartásában és a logisztikai támogatás rendelkezésre állásának biztosításában” – idézi a vállalat szóvivőjét a Reuters.

Az ukrán határ közelében található központban önjáró lövegek, Leopard 2-es és Challenger harckocsik, Marder gyalogsági harcjárművek, Fuchs páncélozott szállítójárművek és katonai teherautók szervizelését végzik majd.

„A Rheinmetallnál kulcsfontosságú számunkra, hogy a NATO-erők és Ukrajna számára a lehető legjobb támogatást nyújtsuk” – mondta Armin Papperger vezérigazgató egy nyilatkozatban.

Nyitókép: Luka Dakskobler/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

#Külföld#rheinmetall#cég#orosz-ukrán háború#fegyverek#szatmárnémeti#románia

Címlapról ajánljuk