Külföld

A lányát 24 évig szexrabszolgaként fogva tartó Josef Fritzl azt mondja magáról a könyvében, hogy jó ember és felelős családapa

rtl.hurtl.hu

2023. március 28. 14:53

A rém szeretné az utolsó éveit szabadlábon tölteni. 

Könyvet ír az amstetteni rémként elhíresült és életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt Josef Fritzl, aki 24 éven keresztül tartotta fogva és szexrabszolgaként molesztálta saját lányát, Elisabethet. 

Fritzl, aki hét gyermeket nemzett a saját lányának, azt írta a könyvében, hogy „ő jó ember”, ráadásul több száz szerelmes levelet kap lelkes rajongóktól – idézi a Mirror

A könyv, amelyet Fritzl Astrid Wagner ügyvédnő segítségével írt, a „Die Abgruende des Josef F.”, azaz a Josef F. mélységei címet viseli. Ebben arról is ír, hogy 

számos törvénytelen gyermeke van külföldön.

Az osztrák és német médiában megjelent passzusok idéztek a férfi szövegéből, aki jó emberként és felelős családapaként jellemzi magát.

Fritzl, aki jelenleg életfogytiglani börtönbüntetését tölti, könyvében elárulja, hogy nem érti, miért szakította meg vele a kapcsolatot felesége, Rosemarie.

A 87 éves egykori villamosmérnök a könyvben azt is állítja, hogy üzleti útjai során „több tucatnyi szexuális viszonya” volt, és hozzáteszi, hogy „több indiai nőtől van gyermeke”. Azt is írja, hogy van egy afrikai fia, aki „ma már elismert ügyvéd”. 

A 2008-as letartóztatásáról szólva így nyilatkozott: „Teljesen egyedül voltam a gondolataimmal. Nem volt senki, akire rábízhattam volna magam”. 

A könyv részletezi az osztrák vérfertőző szörnyeteg mindennapjait is a Krems an der Donau-i Stein börtönben, ahol elmondása szerint a többi rab közül kiemelkedőnek tartja magát. Állítólag azért kerüli a börtönudvaron való sétát, „mert ott van néhány rab, aki csak arra vár, hogy megverhesse”.

Fritzl állítólag jóban van egy prostituáltgyilkossal, akit „segítőkész, kedves fickónak” nevez, mert rendszeresen főz neki. A könyvből kiderül, hogy élete utolsó néhány évét szabadlábon szeretné tölteni, és szeretne esetleg visszaköltözni Amstettenbe, és talán ott egy kis „vállalkozást alapítani”. 

Fritzl – aki hat évvel ezelőtt változtatta meg a nevét Mayrhoffra – állítólag demenciában szenved.

Nyitókép: APA / Getty Images

#Külföld#Josef Fritzl#szexrabszolga#vértfertőző#amstetteni rém#Amstetten

Címlapról ajánljuk