Külföld

Steven Seagal személyesen fogja harcművészetre tanítani az orosz katonákat

rtl.hurtl.hu

2023. március 23. 16:38

Valószínűleg nem ez fogja elhozni az orosz győzelmet.

Aikido-központot nyitott Steven Seagal Moszkvában, amelynek elsődleges célja az lesz, hogy felkészítse a fiatal oroszokat a katonai szolgálatra, írja a Bloody Elbow. A központot hétfőn nyitotta meg a színész.

Seagal szerint „ez a művészet jobbá teheti a világot”, hangzott el a megnyitón. Seagal, aki az Orosz Aikido Szövetség vezetője, és Vlagyimir Putyin személyes jóbarátja, azt szeretné, hogy a harcművészet tradicionális, és modern verzióit is magukévá tennék itt a fiatal oroszok.

Seagalnak már 2016 óta van orosz útlevele, és nemrég ugyanazt a kitüntetést kapta meg a kormánytól, mint anno Szijjártó Péter. A Putyin nemzetközi barátairól szóló cikkünkben azt is megírtuk, hogy Seagal a háború kezdetén még arról beszélt: az ukránokat és az oroszokat testvérnépnek tartja, és imádkozik a békéért.

Később azonban már nyíltan orosz propagandát terjesztett: egy videójában a Kreml azon elméletét népszerűsíti, hogy Kijev gyilkolt meg amerikai rakétákkal ötven ukrán hadifoglyot a Donyeck régióban. Seagal a videóban arról beszél, hogy a támadást maga Volodimir Zelenszkij ukrán elnök rendelte el a sajátjai ellen, hogy elhallgattasson egy orosz hadifogságba esett „nácit”. A színész azt állította: személyesen vizsgálta meg az erre utaló bizonyítékokat.

Nem ez az utolsó hasonló videó, amit Seagaltól várhatunk: a donyecki „népköztársaság” vezetője, Gyenisz Pusilin arról adott hírt Telegram-csatornáján, hogy a színész egy ott játszódó dokumentumfilmen dolgozik, amelynek célja, hogy „megváltoztassa az emberek hozzáállását” a háborúhoz. A színésznek ezenfelül megengedték, hogy ukrán hadifoglyokkal is beszéljen, akiknek a hírek szerint „kényelmetlen kérdéseket” tett fel.

Nyitókép: MTI/EPA pool/Szputynik/Kreml/Alekszej Druzsinyin

#Külföld#steven seagal#harcművészet#színész#központ#moszkva#katona#oroszország#putyin

Címlapról ajánljuk