Külföld

Négy kutya pusztult el, 50 mérgezett húsgombócot találtak egy terepfutóverseny helyszínén

rtl.hurtl.hu

2023. március 19. 16:51

A kutyák megfulladtak a csalétektől. 

Négy kutya elpusztult, miután mérgezett húsgombócokat szórtak szét egy terepverseny helyszínén – közölték a francia hatóságok.

A dél-franciaországi rendőrség vizsgálja a múlt vasárnap történt, több háziállatot érintő, mérgezett húspogácsából származó haláleseteket Vauvert városában, Montpellier közelében.

A feltételezések szerint az elkövető a kutyák és gazdáik számára rendezett Canicross terepversenyen csapott le. Az eseményen a kutyák a gazdáikhoz kötve versenyeznek, akik kerékpároznak vagy futnak kedvencük mellett.

A New York Times szerint három kutya görcsölni és hányni kezdett, és a húsgombóc elfogyasztása után 15 percen belül elpusztult. A rendezvényt törölték, a helyszínt pedig az eset után azonnal lezárták. A verseny helyszínének átvizsgálásakor több mint 50 húsgombócot találtak, amelyekben annyi méreg volt, hogy egy kutya azonnal meghalt – írja az Independent. Az esemény egyik szervezője elmondta, hogy a kutyák egyszerűen megfulladtak a sok habtól. 

Nem tudom, ki tette ezt, és milyen okból, de ez egyszerűen borzalmas…

 – magyarázta. A verseny után még két kutyát sikerült megmérgeznie az elkövetőnek, egy negyedik állat el is pusztult. 

A hatóságok az elhunyt kutyák DNS-ét egy lyoni laboratóriumba küldték, hogy megállapítsák, milyen mérget használtak az incidens során, valamint a környék biztonsági kameráinak felvételeit is átnézték.

A rendőrség úgy véli, hogy az elkövető kesztyűt használt a méreg kikeveréséhez, hogy korlátozza a törvényszéki bizonyítékok begyűjtését. Ha elítélik, az elkövetőt kegyetlenkedéssel vádolhatják, és a France 3 szerint 75 ezer eurós pénzbírságra, valamint öt év börtönre számíthat.

Nyitókép: Pixabay

#Külföld#kutya#mérgezés#mérgezett#terepfutóverseny#verseny#mérgezett csalétek#franciaország#lyon#vauvert

Címlapról ajánljuk