Külföld

Egy 3 éves texasi kislány véletlenül agyonlőtte 4 éves testvérét

rtl.hurtl.hu

2023. március 13. 14:35

A szüleik töltött fegyverét találta meg. 

Egy 3 éves kislány töltött fegyvert talált egy texasi otthonban, és véletlenül lelőtte vele a testvérét vasárnap – közölte a rendőrség. Ed Gonzalez megyei seriff elmondta, hogy a kislányok este 8 óra körül a houstoni Bammel North Houston Roadon lévő lakás hálószobájában tartózkodtak, ahol a szüleikkel éltek.

A felnőttek a lakás más részein tartózkodtak, így a lányok közvetlen felügyelet nélkül maradtak – mondta Gonzalez a CBS News-nak.

A hároméves kislány egyetlen lövést adott le a félautomata pisztolyból. Ekkor a családtagok azonnal a szobába rohantak, de a négyéves kislány már nem reagált. A gyermeket a helyszínen halottnak nyilvánították.

A Harris megyei kerületi ügyészség dönt majd arról, hogy a rendőrségi nyomozás alapján vádat emel-e a felnőttek ellen. „Összetört a szívünk. A rendőreinket megrázta az ügy” – magyarázta Gonzalez, és hozzátette, támogató személyzet segít a rendőröknek és a családtagoknak. 

Megviseli a közösséget, amikor egy gyermek ilyen módon veszíti életét – magyarázta a seriff, hozzátéve, hogy a lövöldözés egy újabb elkerülhető fegyveres haláleset volt.

„Továbbra is azt üzenjük, hogy ez nagyon is megelőzhető” – mondta Gonzalez. „Biztosnak kell lennünk abban, hogy felelős fegyvertulajdonosok vagyunk, és biztonságos helyen tartjuk a fegyvereinket. Többet kell tennünk annál, minthogy a gyerekeknek azt mondjuk, ne nyúljanak a fegyverekhez. Túl sok ilyen tragédiát láttunk már.”

Nyitókép: Justin Sullivan/Getty Images

#Külföld#lövés#véletlen#lövöldözés#texas#gyerekek#felügyelet#sheriff

Címlapról ajánljuk