Külföld

„Csak azért raktam ki egy horogkeresztes zászlókat az ablakomba, hogy felhívjam a figyelmet az eltűnt menyasszonyomra”

rtl.hurtl.hu

2023. március 12. 14:07

A környéken lakók nem tartják túl hitelesnek a chicago-i férfi érvelését.

Jó duma – üzenik szomszédai annak a chicago-i férfinak, aki két méretes, horogkeresztet ábrázoló zászlót függesztett ki ablakában, mert állítása szerint fel akarja hívni a figyelmet eltűnt menyasszonyára.

A zászlók az egész utcáról látszanak, írja az ABC. A problémára Patricia Guerrero, a szomszédban lévő étterem latin származású tulajdonosa hívta fel a figyelmet. Ő arról beszélt: a zászlóktól „felfordul a gyomrom”. Hozzátette: „Nem akarok félelemben élni”.

A zászlókat kitevő Peter Craig azt mondta: „Nem szeretem a nácikat. Senki sem szereti a nácikat. Senkinek sem tetszik az, ami a második világháborúban történt. De minden amerikai megérdemli, hogy a saját háza a saját vára legyen”.

Hozzátette, hogy ő csak azért rakta ki a zászlókat, hogy felhívja a figyelmet menyasszonya, Ariana Daniels eltűnésére. Arról is beszélt, hogy főbérlője már kilakoltatással fenyegeti a zászlók miatt, és azt követeli, hogy szedje le őket.

Nem vagyok skinhead. Egy hosszú hajú, békeszerető, freaky hippi vagyok

– tette hozzá.

Ehhez hasonló eset Magyarországon is történt 2020-ban, amikor egy SS-zászlót lógattak ki Leányfaluban, majd a kiérkező rendőröknek azt mondták, hogy villanyszerelő ismerősük 44. születésnapját ünnepelték ezzel a jellel.

De emlékezetes, hogy a februárban létesített XII. kerületi Szálasi-emlékmű felállítója a héten azt mondta az rtl.hu kérdésére válaszolva, hogy az emlékművön kirakott, a nyilaskeresztre hajazó szimbólum nem is nyilaskereszt, csak a Táplánszentkereszt nevű Vas megyei falu címeréből származik.


Nyitókép: ABC

#Külföld#náci#zászló#chicago#menyasszony#tiltakozás#horogkereszt

Címlapról ajánljuk