Külföld

Bébiszitterként bántalmazott „embertelen brutalitással” kisgyerekeket egy német pedofil

rtl.hurtl.hu

2023. február 28. 13:10

Több millió gyerekpornós videót és fényképet találtak a számítógépén. 

Egy német bíróság 14,5 évig tartó börtönbüntetésre ítélt egy 45 éves férfit, aki majdnem 15 éven át szexuálisan bántalmazott legalább 13 gyereket – jelentette a helyi sajtó. Az ügyészség jellemzése szerint a bűncselekmények „elképzelhetetlenül brutálisak” voltak, és áldozatai közt kisbabák, köztük egy egyhónapos gyerek is volt.

A férfi egy online oldalon hirdette magát bébiszitterként, és így férkőzött áldozatai közelébe. Tetteiről a hatóságok közlése szerint felvételek is készítette, amit aztán több tucat emberrel osztott meg.

A meg nem nevezett férfit 2021 decemberében tartóztatták le a német rendőrség különleges erői Wermelskirchen városában található otthonában, ahol a feleségével élt. A férfira akkor törtek rá, amikor kollégáival éppen videókonferencián vett részt. Egy nyomozó elmondta, erre azért volt szükség, hogy számítógépe ne legyen lezárva, és hozzá tudjanak férni a bűncselekményekről készült videókhoz és egyéb gyermekpornográf felvételekhez.

A nyomozók több adathordozót is lefoglaltak, amiken összesen 32 terrbyte adatot találtak, köztük 3,5 millió fényképet és félmillió videót.  A rendőrség akkori közlése szerint „sokkolta és megdöbbentette” őket az, amit találtak, közölve, hogy „soha nem találkoztak még ilyen embertelen brutalitással”.

Hasonló eset, amikor egy gyerekfelügyeletet vállaló férfiról derült ki, hogy bántalmazta a rábízott gyerekek, 2009-ben Magyarországon is történt. 


Nyitókép: Oliver Berg/picture alliance via Getty Images

#Külföld#pedofil#németország#gyerekek#bíróság

Címlapról ajánljuk