Külföld

Kocsmai verekedés után tartóztatták le a Wagner-csoport egykori parancsnokát Novégiában

rtl.hurtl.hu

2023. február 25. 15:41

Ellenállt a rendőri intézkedésnek az egykori wagneres, április végén bíróság elé állítják.

Letartóztatták Norvégiában az orosz Wagner-csoportnak azt az egykori parancsnokát, aki nemrég menekült el a skandináv országba Oroszországból – írja a Guardian.

A norvég ügyészség szerint Andrej Medvegyev rátámadt egy rendőrre, miközben egy oslói bár előtt épp próbálták őrizetbe venni egy verekedés után.

A balhé pontos körülményeit nem részletezték, de a bíróság szerint az ittas Medvegyev ellenállt a letartóztatásnak. A bírósági tárgyalását április 25-re tűzték ki.

Medvegyev még januárban szökött át Norvégiába, ahol menedékjogot kért. Azt mondta, hogy kész elmondani mindent, amit a Wagner-csoportról, annak tevékenységéről és vezetőjéről, Jevgenyij Prigozsinról tud.

Később interjút adott a férfi és az ukrajnai harcokról is beszélt. Arról számolt be többek között, hogy kezdetben tíz ember állt az irányítása alatt, majd egyre többen lettek, ahogy foglyok is csatlakozhattak, és állandóan cserélődtek: ahogy egyre többen meghaltak, úgy érkeztek helyettük újabbak. Azokat, akik elestek a fronton, Medvegyev szerint eltűntnek nyilvánították, hogy a családjuknak ne kelljen kifizetni az utánuk járó pénzt.


Nyitókép: Andrej Medvegyev. Fotó: RTL.

#Külföld#Andrej Medvegyev#norvégia#wagner-csoport#orosz#kocsma#verekedés

Címlapról ajánljuk