Külföld

Kirúgták a Buckingham-palotából András herceget

rtl.hurtl.hu

2023. január 28. 17:40

Megkérték, hogy költözzön ki a lakosztályából, ahol már közel 40 éve lakott. 

Hiába volt II. Erzsébet királynő kedvenc gyermeke, András herceg amúgy is törékeny szerepe a palota hierarchiájában még tovább gyengült. Szerdán a The Sun arról számolt be, hogy

megkérték András herceget, költözzön ki a Buckingham-palotában lévő lakásából, amelyet évtizedek óta lakott. 

„A király világossá tette, hogy a Buckingham-palota nem való András hercegnek” – mondta egy forrás a bulvárlapnak. „Először az irodáját zárták be tavaly, most pedig a lakását is.”

Persze András így sem marad hajlék nélkül: továbbra is a volt feleségével, Sarah Fergusonnal lakik együtt a Royal Lodge-ban, a Windsor Great Parkban lévő otthonban, amely korábban az anyakirálynőéé volt. A lap hozzátette, lehetősége van arra is, hogy a Szent Jakab-palota egyik lakosztályába költözzön, ahol lányának, Beatrix hercegnőnek van egy négyszobás lakása. 

András az 1980-as években költözött a lakosztályba, ahol nemcsak a Fergusonnal való házaséletre rendezkedett be, hanem a válása után agglegénylakásként is használta azt. 

A szexuális bűncselekményeket elkövető Jeffrey Epsteinnel való szoros barátsága, illetve egy kiskorú lánnyal folytatott szexuális viszonya óta András herceg nem léphet fel a királyi család nevében – a herceg állítólag sírva fakadt, amikor ezt Károly király közölte vele. 

Nyitókép: Max Mumby / Getty Images

#Külföld#András herceg#károly király#iii. károly király#Buckingham-palota#királyi család

Címlapról ajánljuk