Külföld

Bikinis és símaszkos gyógyfürdő-hirdetés verte ki a biztosítékot Észak-Írországban

rtl.hurtl.hu

2023. január 23. 20:46

Egy wellnesscsomag nem csak masszázst, hanem lövöldözést is kínál. 

Bocsánatot kért egy észak-írországi üdülőhely, amiért megbotránkozást okozott azzal, hogy bikinis és símaszkos wellnesscsomagot hirdetett, de közölte, hogy azért továbbra is kínálja a szolgáltatást.

Az Antrim megyei Ballymoneyban található Rosnashane House a hétvégén hatalmas felháborodást váltott ki, amiért egy fekete bikinis és símaszkos nő képével reklámozott egy lövészettel egybekötött gyógyfürdőkezelést.

Az éjszakai csomag tartalmazza a pezsgőfürdőt, a masszázst, valamint

a kézi- és géppisztolyok elsütését. 

„Hozd össze a lányokat vagy a srácokat a tökéletes kényeztetésre és szórakozásra” – állt a hirdetésben. 

Kenny Donaldson, az Innocent Victims United (Ártatlan Áldozatok Egyesülete) szóvivője, amely az észak-ír konfliktus során megsérült és gyászoló embereket képviseli, elítélte a félkatonai erőkhöz köthető símaszk használatát. „Ez nagyon megdöbbentő, iszonyú marketing. Lesznek, akik azt mondják majd, hogy ez biztos csak egy tréfa, de nem, nem az. A balaklavák (azaz a símaszkok) és a fegyverek csak mészárlást hoztak ebbe a társadalomba" – fejtette ki. 

Mervyn Storey, a Demokratikus Unionista Párt (DUP) egyik tanácsosa szerint a reklám ízléstelen. „Semmi klassz nincs abban, ha valaki símaszkokat és fegyvereket használ bármilyen üzlet népszerűsítésére. Hol van a tisztelet a szörnyű erőszak áldozatai iránt?” – tette fel a kérdést. 

A paramilitáris csoportok továbbra is használjak a símaszkokat: a Guardian szerint a rendőrség tavaly lefoglalt két szemeteszsákot és DNS-vizsgálatot végzett rajtuk. A zsákokban 51 darab símaszk volt, és úgy tűnt, hogy terrorista célokra használták őket. 

A Rosnashane House közölte, hogy nem állt szándékában megbotránkozást kelteni. „Vállalkozásként mindig is arra törekedtünk, hogy vendégeink jólétét helyezzük minden tevékenységünk középpontjába. Ez volt az egyik legnépszerűbb csomagunk, mióta több mint egy évvel ezelőtt bejelentettük, hogy a helyszínen airsoft lőtér épül” – írták, és hozzátették, hogy elnézést kérnek az esetlegesen okozott kellemetlenségekért. 

Ám miután több száz – többségében támogató – üzenet érkezett, a vállalat közölte, hogy továbbra is kínálja ezt a csomagot. Azt azonban nem kommunikálták, hogy a bikinis, símaszkos nőt ábrázoló kép marad-e a hirdetésben. 

Nyitókép: Rosnashane House / Facebook 

#Külföld#bikini#balaklava#símaszk#gyógyfürdő#hirdetés

Címlapról ajánljuk