Külföld

Orbán Viktor is lerótta kegyeletét XVI. Benedek ravatalánál

rtl.hurtl.hu

2023. január 3. 11:10

Csütörtökön Novák Katalin és Semjén Zsolt is a Vatikánba utazik.

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó kedd délelőtt Rómában, a Szent Péter-bazilikában lerótta kegyeletét a szombaton elhunyt XVI. Benedek nyugalmazott pápa ravatalánál, közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A közlés szerint Orbán Viktor és Lévai Anikó imát is mondott XVI. Benedekért és a gyászoló keresztény hívők közösségéért.

Nemcsak a magyar miniszterelnök utazik a Vatikánba, hanem Novák Katalin köztársasági elnök is, aki csütörtökön fogja leróni a kegyeletét XVI. Benedek nyugalmazott pápa gyászmiséjén. A magyar delegáció tagja lesz Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is.

Nyitókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó lerója kegyeletét a december 31-én elhunyt XVI. Benedek nyugalmazott pápa ravatalánál Rómában, a Szent Péter-bazilikában 2023. január 3-án. Jobbra Georg Gänswein érsek, mögöttük Habsburg-Lotharingiai Eduárd Károly, Magyarország vatikáni nagykövete. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

#Külföld#xvi benedek#orbán viktor#ravatal#gyász#vatikán

Címlapról ajánljuk