Külföld

Arcfelismerő rendszert használ a Madison Square Garden, hogy távol tartsa az ügyvédeket

rtl.hurtl.hu

2022. december 22. 9:33

Nem szeretnék, hogy olyan jogi képviselők látogassák a helyszínt, akik éppen perelik őket.

A Madison Square Garden arcfelismerő technológiát használ, hogy eltávolítsák a velük perben álló cégeknél dolgozó ügyvédeket. A rendszer pedig működik és nem is akárhogyan. A rendezvényhelyszínről már több ügyvédet is eltávolítottak, például Barbara Hartot, a Grant & Eisenhofer vállalattól, akit a férjével együtt küldtek el egy Brandi Carlile koncertről. Vagy Kelly Conlont, akit szintén előadás közben rúgtak ki a helyszínről.

A ravasz taktikát beismerte a Madison Square Garden és egy nyilatkozatot is kiadtak.

„A Madison Square Garden olyan egyértelmű politikát vezetett be, amely kizárja, hogy a vállaltunk ellen aktív pereskedést folytató cégek ügyvédei részt vegyenek a helyszíneinken zajló eseményeken mindaddig, amíg a pert le nem zárják.”

Megértjük, hogy ez az üzletpolitika egyesek számára kiábrándító, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt a tényt, hogy a peres eljárások eredendően ellentétes környezetet teremtenek.

A kitiltáshoz még csak nem is kell, hogy az ügyvédek a Madison Square Garden ügyén dolgozzanak, a fent említett két jogi képviselő egyszerűen annyit vétett, hogy a helyszínnel perben álló cég alkalmazottai.

Nyitókép: Madison Square Garden 2022 decemberében, forrás:  Bruce Bennett/Getty Images.

#Külföld#madison square garden#new york#ügyvéd#arcfelismerő#rendszer

Címlapról ajánljuk