Külföld

Tucatjával gyilkolt turistákat Ázsiában, mégis szabadon engedik a francia sorozatgyilkost

rtl.hurtl.hu

2022. december 21. 20:55

Nepál szabadulni akar a megrendült egészségi állapotú „Kígyótól”, akinek történetéről sorozat is készült.

Rossz egészségi állapota és jó magaviselete miatt szabadon engedik azt a francia sorozatgyilkost, akit Nepálban életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek nyugati turisták megölése miatt.

A „Kígyó” néven ismert Charles Sobhraj feltételezések szerint legalább húsz embert ölt meg Afganisztánban, Indiában, Thaiföldön, Törökországban, Nepálban, Iránban és Hongkongban az 1970-es években, de először csak 2004-ben Nepálban mondták ki bűnösségét amerikai és kanadai hátizsákos turisták megöléséért.

Az életfogytiglani börtönbüntetés Nepálban húsz évnyi szabadságvesztést jelent. A bíróság figyelembe vette, hogy Sobhraj ennek már több mint háromnegyedét letöltötte, és szívbeteg. Az ítélet szerint 15 napon belül el kell hagynia Nepált, de az nem derült ki, hogy hová kell távoznia.

A férfit korábban két évtizedig tartották fogva Új-Delhi egy kiemelt biztonságú börtönében lopás gyanúja miatt, de 1997-ben vádemelés nélkül visszatoloncolták Franciaországba. 2003 szeptemberében Katmanduban tűnt fel. Történetét a tavaly megjelent „A Kígyó” című sorozat dolgozta fel.

Nyitókép: Robert Nickelsberg/Gamma-Rapho via Getty Images

#Külföld#sorozatgyilkos#nepál

Címlapról ajánljuk