Külföld

Horogkereszt alakú keresztrejtvényt közölt a New York Times hanuka első napján

rtl.hurtl.hu

2022. december 20. 7:14

Valószínűleg csak hiba, de annak roppant kínos.

Mi az az alakzat, aminek legkevésbé kellene szerepelnie egy újságban a hanuka alatt? A New York Times jól belelépett, ugyanis vasárnapi keresztrejtvényük számtalan olvasó szerint úgy nézett ki, mint egy szvasztika.

A hanuka első éjszakáján megjelent rejtvény több zsidó vezetőben is nagy felháborodást váltott ki. Barack Obama és Joe Biden korábbi munkatársa, Eric Ortner azt írta, hogy „szándékos, vagy sem, magában érdemes beszélni arról, hogy a NYT munkatársai nem elég érzékenyek arra, hogy ezt észrevegyék”.

Többen megpróbálták összekötni a keresztrejtvényt azzal a véleménycikkel, ami szombaton jelent meg a Times lapjain, és amely Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök koalíciióját kritizálta, szélsőjobboldalinak nevezve őt, aki fenyegetést jelent az ország demokráciájára.

A New York Times a Daily Mailnek adott nyilatkozatában viszont megvédte a dizájnt. Azt írták: „Ez egy elterjedt dizájn a keresztrejtvények szerkesztésére: Számos nyílt területű keresztrejtvényben van hasonló spirális minta, amit a forgási szimmetria szabályai és a fekete négyzetek szükségeltetnek”.

#Külföld#new york times#horogkereszt#rejtvény#Hanuka#hiba#izrael

Címlapról ajánljuk