Külföld

Videó: Teaszeánszon járt, és véletlenül betépett Ausztrália volt miniszterelnök-helyettese

rtl.hurtl.hu

2022. december 16. 14:19

„Keresztbe álltak a szemeim” – mondta Michael McCormack, miután pszichedelikus hatású kávégyökérből készült teát fogyasztott, ami a csendes-óceáni szigetvilágban tradicionálisnak számít. Nem volt tisztában a főzet mellékhatásaival: míg mások csak decensen kortyolgattak, ő legurította az egészet.

Michael McCormack, Ausztrália volt miniszterelnök-helyettese egy diplomáciai út keretében tett látogatást a Mikronéziai Szövetségi Államokban – vette észre a 24.hu.

Az egyik állomáson, Pohnpei szigetén azonban egy egész kókuszhéjnyi pszichedelikus hatóanyagokat is tartalmazó, kávagyökérből készített, sakau nevű főzetet fogyasztott, ami hamar beütött nála.

A főzetet egyébként nem szokták egyben meginni, a rituális tánccal színesített szertartáson is mindenki csak belekortyolt, a politikus azonban inkább úgy döntött, hogy legurítja az egészet.

Arról, hogy ezután mi történt, videó is készült, amin azt látszik, hogy McCormack tradicionális kiegészítőkkel feldíszítve egy vödörbe okádik.

„Próbáltam tisztelettudó lenni” – válaszolta a politikus, amikor megkérdezték tőle, hogy miért fogyasztott a főzetből.

Az orrunk előtt készítették el, kipréselték a levet ezeknek a hatalmas fáknak a gyökereiből. Volt egy borsos esszenciája, és 10-15 percig rendben voltam. Ránéztem Penny Wong külügyminiszterre, és azt motyogtam: »Nem vagyok jól.« Keresztbe álltak a szemeim

 – emlékezett vissza. Miután egy kicsit összekapta magát, egyből beültették egy autóba, és elvitték a helyi kórházba, ahol egy ideig megfigyelés alatt tartották.

#Külföld#teaszeánsz#tea#pszichedelikus#szer#főzet

Címlapról ajánljuk