Külföld

66 év után derült ki, hogy ki a kartondobozban megtalált, agyonvert kisfiú

rtl.hurtl.hu

2022. december 8. 17:53

Az 50-es években az is felmerült, hogy magyar menekült lehet.

Csaknem 66 évvel ezelőtt egy kartondobozban találták meg egy kisfiú holttestét Philadelphiában. A helyi rendőrség csütörtökön bejelentette: sikerült azonosítaniuk a gyereket, az 1953. január 13-án született Joseph Augustus Zarellit.

Ez a bejelentés lezár egy fejezetet ennek a kisfiúnak a történetében, de megnyit egy újat

– közölte a philadelphiai rendőrség vezetője, Danielle Outlaw. Hozzátette: továbbra is nyomoznak a gyilkossági ügyben, és a lakosság segítségét kérik.

A rendőrök nyomozati munka és DNS-vizsgálat segítségével azonosították a gyereket, akit philadelphiaiak generációi úgy ismertek, mint „a kisfiú a dobozban”. A holttestét 1957. február 25-én találták meg egy erdős részen egy nagy dobozban, pokrócba csavarva. A rendőrök szerint alultáplált volt és agyonverték.

A fiú fényképével kiplakátolták a várost, az akkori nyomozók számos lehetőséget megvizsgáltak, köztük az is felmerült, hogy magyar menekült lehet. Egy ohiói nő azt állította, hogy a fiút nevelőanyja 1954-ben megvette vér szerinti szüleitől, egy pincében tartotta, és egy dührohama során megölte. A hatóságok hitelesnek találták, de nem tudták megerősíteni a történetét. Nyomozók generációi foglalkoztak az üggyel.

A hatóságok szerint a fiú szülei már elhunytak, de több élő testvére is van. Az továbbra sem világos, hogy ki a felelős Joseph Augustus Zarelli haláláért, húszezer dolláros nyomravezetői díjat ajánlottak fel.

Nyitókép (illusztráció): Oliver Helbig / Moment / Getty Images

#Külföld#gyilkosság#emberölés#rejtély#nyomozás#philadelphia

Címlapról ajánljuk