Külföld

Ezt a TikTok-videót nézték meg a világon a legtöbbször

rtl.hurtl.hu

2022. december 3. 7:31

Több mint 2,2 milliárdszor nézték meg eddig a felvételt.

A kaliforniai Zachary King illuzionista TikTok-videóját látták eddig a legtöbbször a világon, így hivatalosan is bekerült a Guinness-rekordok könyvébe – írta az ndtv.com.

A bűvész felvételét 2019 decemberében tették ki és már több mint 2,2 milliárd megtekintést hozott.

Erről a videóról van szó: 


„Emlékszem, hogy az egyik csapattalálkozón eszünkbe jutott, hogy közeleg a Halloween, és kitaláltunk egy ötletet, amely tükrök segítségével azt a látszatot keltette, hogy egy seprűnyélen repülök. A videót egy délután alatt leforgattuk” – mondta Zach a Guinness World Recordsnak.

(A videó rendkívül magas nézettsége vélhetően annak köszönhető, hogy egy-egy felhasználó többször is megnézte egymás után. Így voltunk mi is ezzel, de akárhányszor néztük, nem állt össze a tükrös trükk. A videó elején ugye balról jobbra repül a „bűvész” a seprűnyélen, aztán egy éles jobb kanyarral a kamera elé parkol, felfedve, hogy egy tükröt és egy műlábat tartott végig a kezében, azt sugallva ezzel, hogy ennek az effektnek köszönhető a lebegés látványa – nagyjából akképp, ahogy a Csillagok háborúja IV. epizódjában a fiatal Luke Skywalker a Tatooine bolygón száguldozik lebegő speederjében. A videó ott bicsaklik meg, hogy a tükör a videó elején nem felénk tükröz, hanem a másik oldalra. A felvétel tehát feltehetően nem úgynevezett practical effect, hanem egyszerű számítógépes utómunka eredménye, aminek során a hátteret utólag szerkesztették az elsuhanó bűvész alá.)

Nyitókép: Youtube

 

 

#Külföld#tiktok#rekord#Videó

Címlapról ajánljuk