Külföld

„Áldozzuk fel!” – Majdnem meglincselték a piramisra mászó turistát – videó

rtl.hurtl.hu

2022. november 22. 12:06

Hiába tilos, a nő felment a lépcsőkön, és táncolni kezdett. Amikor lejött, úgy kellett kimenekíteni a felháborodott emberek gyűrűjéből. 

Menekülnie kellett a felháborodott helyiek és turisták gyűrűjéből egy fiatal mexikói nőnek, akire azután támadt rá a tömeg, hogy a tiltás ellenére felmászott egy maja piramisra, és ott örömtánccal heccelte az ellenérzésüknek hangot adó embereket. Az eset után csak „Lady Chichén Itzá” néven ismertté vált nő az „El Castillo” néven is ismert Kukulkán templom lépcsőin ment fel, ami 2008 óta tilos a turisták számára.


A nő végül az egyik őr felszólítására jött csak le. Amikor azonban leért, menekülnie kellett. Az ott összegyűlt emberek ugyanis rárontottak, és palackokból kezdték el vízzel dobálni, és volt, aki a haját húzta, miközben azt skandálták, hogy „börtönbe vele” és „áldozzuk fel”.

@angelalopeze this is so disrespectful… don’t mess with my Mexican people 🇲🇽 #chichenitza #disrespectful #mayanpyramid #vacation #crazy #viral ♬ original sound - ang


A helyi sajtóban megjelent hírek szerint a húszas éveinek végén járó nő mexikói volt, és az amerikai határnál található Mexicali városából származik. A nő hatóságok megbírságolták, de azt nem közölték, hogy mekkora összeget kellett kifizetnie. A jogszabályok szerint 50 ezer és százezer peso közötti büntetést lehet kiszabni azokra, akik felmásznak a piramisra.


Nyitókép: Twitter / Fernando Salvador

#Külföld#mexikó#piramis#turista

Címlapról ajánljuk