Külföld

Háromezer szexuális üzenettel zaklatott egy diákot a középiskolában dolgozó nő

rtl.hurtl.hu

2022. november 13. 13:55

Az ifjúsági tanácsadással foglalkozó mentor azt írogatta a 15 éves fiúnak, hogy fülig beleszeretett és le akar vele feküdni.

Egy középiskolai ifjúsági tanácsadó alig két hónap alatt 3000, részben szexuális tartalmú üzenetet küldött egy tinédzser diáknak – írta a Daily Mail.

A Wight-szigeti Sandownban élő, 24 éves Ellen Cadman-Smith az sms-ekben főleg arról írt, hogy a 15 éves fiú „megőrjíti, bele van esve és megállás nélkül csak rá gondol”.

Az iskolai dolgozó a bíróság előtt azt is elismerte, hogy félmeztelenül írta az egyik üzenetét, amikor találkozót beszélt meg a fiúval az autójában. Cadman-Smith viselkedésére csak akkor derült fény, amikor az áldozat édesanyja egy ismeretlen személytől származó üzeneteket talált a telefonján, és riasztotta a rendőrséget, akik a nyomára bukkantak.

A bűncselekmény idején Cadman-Smith mentor volt a Cowes Enterprise College-ban, ahol a tanulók magatartási, mentális egészségügyi és tanulási nehézségeiben segített, ami Magyarországon nagyjából a gyermek- és ifjúságvédelmi tanácsadónak felel meg. A szakértők szerint azonban a nő szorongásban szenved és alkalmatlan volt a bíróság előtti vallomástételre. 

A diák és a nő rendszeresen találkoztak a nő kocsijában, de a bírósági beszámoló és az ítélet szerint nem volt közöttük szexuális viszony. A nőnek egyébként volt párkapcsolata az üzenetküldések idején.

Az esküdtszék megállapította, hogy Cadman-Smith valóban szexuális természetű kommunikációt folytatott egy gyermekkel, és a bíró ötéves, további szexuális károkozás megelőzését célzó végzést szabott ki rá.

A végzés feltételei szerint minden eszközét hozzáférhetővé kell tennie ellenőrzésre, mindegyiknek képesnek kell lennie a keresési előzmények megőrzésére, és közölték vele, hogy nem törölheti a keresési előzményeit. Emellett a közvetlen családtagjain kívül nem használhatja a közösségi médiát 16 év alatti gyermekekkel való kapcsolatfelvételre.

Cadman-Smith – akinek van egy egyéves gyermeke – öt évre felkerül a szexuális bűnözők nyilvántartásába, és eltiltják a gyermekekkel való foglalkozástól is.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Külföld#pedofil#tanárnő#szexuális zaklatás

Címlapról ajánljuk