Külföld

85 százalékot szerzett egy halott képviselő Pennsylvaniában

rtl.hurtl.hu

2022. november 10. 7:45

Már nem volt idő levenni Tony DeLuca nevét a szavazólapról az amerikai félidős választásokon, de a szavazókat nem tántorította el, hogy már nem él. 

Az amerikai Pennsylvania államban újraválasztottak egy kongresszusi képviselőt, annak ellenére, hogy a 85 éves politikus egy hónappal ezelőtt meghalt – írta a Guardian. A demokrata Anthony 'Tony’ DeLuca az állam leghosszabb ideje hivatalban lévő képviselője volt: 39 éve képviselte a 32-es választókörzetben élő emberek érdekeit a washingtoni kongresszusban.

Népszerűségére jellemző, hogy a szavazatok több mint 85 százalékát szerezte meg a november 8-án tartott kongresszusi választásokon, miközben október 9-én meghalt. A nyirokráktól szenvedő veterán képviselő neve azért szerepelt a szavazólapon, mert már nem volt idő arra, hogy levegyék arról.

A Demokrata Párt helyi választási szervezete közleményben tudatta, hogy „rendkívül elszomorított minket Tony DeLuca képviselő elvesztése”, ugyanakkor

büszkén láttuk, hogy a választók továbbra is bizalmat szavaztak neki. 

A képviselői helyért később előrehozott választást fognak tartani. Többen is felvetették, hogy a választók annyira figyelmetlenek és tudatlanok voltak, hogy fogalmuk sem volt arról, hogy egy halottat választanak meg. Mások viszont arra hívták fel a figyelmet, hogy a rá adott szavazatokkal azt akarták elérni, hogy előrehozott választáson dönthessenek a képviselőhelyről, és ne DeLuca ellenfelei közül az egyik legyen a képviselőjük.

Nyitókép: Twitter/PA House Dems

#Külföld#egyesült államok#képviselő#választás#kongresszus#képviselőház#midterm#félidős választások

Címlapról ajánljuk