Külföld

Bezár egy top étterem, mert a séf a koronavírus miatt elvesztette a szaglását és az ízlelését

rtl.hurtl.hu

2022. november 5. 14:47

A férfi szerint a növekvő költségek később úgyis megnyomorítanák a helyet. 

Szilveszterkor bezár a Michelin-kalauz által is ajánlott shropshire-i Sebastians Restaurant With Rooms, mert Mark Sebastian Fisher séf a koronavírus-fertőzés következtében már nem érzi az ételek ízét – írja a DailyMail

Fisher jelenleg nem tudja megmondani, hogy az ételek jók-e vagy rosszak, mert hiába kóstolja meg őket: most a feleségére és a személyzetre hagyatkozik, mielőtt kiküldik az ételt a konyhából. 

Az éttermet nem csak a Michelin-kalauz ismerte el, a The Good Food Guide-ban is szerepelt, illetve ötcsillagos értékelést kapott a Trip Advisor-ön. 

A Sebastiansban csak az étterem szűnik meg, a panzió és a reggeliztetés továbbra is működik. A séf Franciaországban és Svájcban képezte magát a legjobb szakácsoknál, a Sebastianst pedig 33 éve viszik. 

A három gyerekünknek gyakorlatilag a születésük óta itt kellett dolgoznia, de mostanra mindannyiuknak teljes munkaidős állása van, így szeretnénk, ha elmennének és a saját dolgaikkal foglalkoznának. A növekvő költségek jövőre megnyomorítják majd az éttermeket, szerintem sokan be fognak zárni

– mondta a férfi és hozzátette: van rá esély, hogy az étterem még kinyit, de egyelőre itt az ideje, hogy lassítsanak. A Sebastians már teljesen tele van az év végéig, és körülbelül 150 fős várólistája van. 

A séf és felesége azt írták búcsúüzenetükben, hogy „örömükre szolgált, hogy több ezer vendéget fogadhattak az étteremben, akik közül sokan többször, különleges alkalmakkor is visszatértek, például egy születésnapon vagy házassági évfordulón”. 

Nyitókép: Sebastians Hotel

#Külföld#étterem#séf#covid#koronavírus#Michelin#bezár

Címlapról ajánljuk