Külföld

Kivizsgálták: nem bűnös a bulizó finn kormányfő

rtl.hurtl.hu

2022. november 4. 15:37

A hivatalos vizsgálat szerint nincs ok azt feltételezni, hogy Sanna Marin elhanyagolta volna feladatait vagy törvényt sértett volna.

Felmentette Sanna Marin finn miniszterelnököt az a hivatalos vizsgálat, ami azután indult vele szemben, hogy kiszivárgott augusztusban egy videó, amelyen a kormányfő a barátaival táncolt.

Tuomas Pöysti finn igazságügyi kancellár pénteken közölte: nincs ok azt feltételezni, hogy a miniszterelnök törvénytelenséget követett el, vagy elhanyagolta hivatalos kötelességeit. Hozzátette: a kormányfő szabadidős tevékenységeinek erkölcsi és társadalmi megítélése a parlamentre tartozik, és a politikai felelősségre vonás lehetőségét a rendszeresen megtartott demokratikus választások is biztosítják.

Az igazságügyi kancellár, akinek feladatkörébe a kormány jogi felelősségre vonása tartozik, számos bejelentést kapott azzal kapcsolatban, hogy a nyilvánosságra került felvételen táncoló Sanna Marin felelőtlenül viselkedett és alkoholfogyasztás miatt nem volt alkalmas feladata ellátására. Mások azonban szolidárisak voltak a finn kormányfővel: világszerte osztottak meg magukról nők tánc közben készült felvételeket a közösségi médiában – emlékeztet a Politico.

#Külföld#finnország#sanna marin#vizsgálat

Címlapról ajánljuk