Külföld

Motorbalesetben meghalt az aktivista, aki azért harcolt, hogy ne legyen kötelező sisakot viselni motorozás közben

Mohos MátéMohos Máté

2022. október 27. 12:55

„Mindig is úgy hitte, hogy az embert megilleti a választás joga.”

Meghalt Ron Smith floridai ügyvéd, aki évekig küzdött azért, hogy az állam vonja vissza a törvényeket, amik kötelezővé teszik a sisak viselését motorozás közben. A férfi sisak nélkül motorozott, amikor halálos balesetet szenvedett.

Smith korábban több olyan motorost is képviselt a bíróságon, akik büntetést kaptak azért, mert nem viseltek sisakot. Tagja volt emellett az ABATE (Testvériség a Totalitárius Rendelkezések Ellen) nevű szervezetnek és az Amerikai Motorosok Az Oktatásértnak is, írja a Yahoo.

Az NBC szerint Smith augusztus 20-án vesztette életét, amikor motorkerékpárjával egy teherautónak csapódott. A 66 éves férfi és 62 éves barátnője, utasa is meghalt. Egy barátja így emlékezett meg róla: „Mindig is úgy hitte, hogy az embert megilleti a választás joga.”

Harcát korábban részben siker koronázta: 2000-ben ugyanis törvénybe iktatták, hogy a floridai motorosoknak nem kötelező sisakot viselniük abban az esetben, ha elmúltak 21 évesek, és ha legalább tízezer dollár értékben kötöttek biztosítást az esetleges motoros baleseteikből fakadó sérülésekre.

Nyitókép (illusztráció): Pixabay

#Külföld#florida#motor#ügyvéd#baleset#sisak#kampány#törvény#aktivista

Címlapról ajánljuk