Külföld

Elítéltek egy egyetemi nőgyógyászt, mert éveken keresztül szexuálisan zaklatta a pácienseit

rtl.hurtl.hu

2022. október 21. 15:23

A férfi több évtizeden keresztül dolgozott a Kaliforniai Egyetemnek.

Elítélték a 65 éves James Heaps-t, mert a Kaliforniai Egyetem (UCLA) nőgyógyászaként több nőt is szexuálisan zaklatott, akik a páciensei voltak, írja a CNN. A férfi háromszor érte el csalással, hogy nőket zaklasson, kétszer pedig be is hatolt öntudatlan nők testébe.

A férfit még 2019-ben tartóztatták le a vádakkal. Ezután Több százan állították róla még, hogy őket is zaklatta így, vagy úgy a férfi. A UCLA arra kényszerült, hogy több száz millió dollárnyi kártérítést fizessen.  Heaps 1983-tól 2010-ig mellékállásban, majd 2014-től főállásban dolgozott az egyetemnél.

Heaps-t összesen 21 vádponttal állították bíróság elé. Hét vádpontban nem találták bűnösnek, kilenc vádpontban pedig nem tudott döntést hozni az esküdtszék – így van még lehetőség arra, hogy ezeket újratárgyalják.

A pontos ítélet november 17-én fog kiderülni a helyi államügyész szerint – a törvény értelmében 21-28 év közötti börtönbüntetést kaphat. Közben Heaps ügyvédei azt próbálják elérni, hogy a bíróság tegye semmissé a mostani ítéletet, és kezdjen új tárgyalást a férfi ügyében.

Nyitókép: Al Seib / Los Angeles Times via Getty Images

#Külföld#nőgyógyász#zaklatás#egyetem#ítélet#bűnös#tárgyalás

Címlapról ajánljuk