Külföld

Horogkeresztet pingáltak egy ukránoknak fenntartott menekültszállásra Németországban, aztán felgyújtották

rtl.hurtl.hu

2022. október 20. 12:20

Majdnem az egész épület leégett.

Felgyújtottak egy ukrán menekülteket fogadó szállást Németországban, Groß Strömkendorfban, írja a Bild. Az épület, amire korábban a nap folyamán egy horogkeresztet is felpingáltak, majdnem teljesen megsemmisült.

A helyi ügyészség is vizsgálja, hogy valóban gyújtogatás történt-e, a rendőrség pedig máris ezzel a gyanúval indított nyomozást. A szálláshelyen, ahol szerda este csaptak fel a lángok, 14 ukrajnai menekült élt, de a Vöröskereszt munkatársai is a helyszínen voltak. A menekülteket most egy másik fogadóhelyen szállásolják el.

Az esetben szerencsére senki sem sérült meg. A 14 menekült és a három segítségnyújtó is időben el tudta hagyni az épületet. Ez már a második alkalom volt egy napon belül, hogy a rendőröknek ki kellett vonulniuk a helyszínre, mivel korábban ismeretlen tettesek horogkeresztet pingáltak a szállás ajtajára.

A tűz oltását a szálláson dolgozók és a járókelők kezdték meg tűzoltókészülékekkel. Amikor a tűzoltók megérkeztek, a szemük láttára szakadt be az épület teteje. Majd’ 120 tűzoltó és húsz vészhelyzeti jármű kellett az oltáshoz.

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#németország#ukrán#menekült#szállás#gyújtogatás#horogkereszt

Címlapról ajánljuk