Külföld

„B*sszák meg a fekete rohadékok!” – egy amerikai seriff azzal fenyegetőzött, hogy „eltakarítja” minden fekete alkalmazottját

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 30. 7:15

„Tisztítsuk ki őket” – fogalmazott a rasszista őrjöngés közben.

Jody Greene csak pár hónapja győzte le a választáson – kicsi többséggel – Colombus megye első fekete seriffjét Észak-Karolinában, de máris ízelítőt adott abból, hogy mennyire lesz más alatta az élet a hivatalban.

A megválasztott seriff egy, az ideiglenes seriffel folytatott telefonbeszélgetésében arról beszélt még 2019-ben, hogy ki akarja rúgni a hivatal összes fekete dolgozóját. „B*sszák meg a fekete rohadékok” – fogalmazott. „Azt hiszik, félek? Hülyék. Nem tudom, mi mást csináljak velük, szóval itt az idő eltakarítani őket”.

A hangfelvételt a beszélgetésről nemrég szerezte meg egy helyi hírcsatorna. A felvételt az akkori ideiglenes seriff, Jason Soles készítette. Azért vette fel beszélgetéseiket, mert aggasztotta, ahogy Greene beszélt a hivatal ügyeiről.

Azt nem tudni, miért csak most osztotta meg a felvételeket, de köze lehet a döntésének ahhoz, hogy most éppen ő indult el Greene ellen a választáson. Greene a hangfelvételen állítólag azért volt mérges a hivatalban dolgozó feketékre, mert azt gyanította, hogy valaki információkat szivárogtat ki róla elődjének, akik csupán 34 szavazattal vert meg.

A rasszista tirádában meg is nevezte az egyik fekete tisztet, akiről azt mondta: „Le fogom vágni a kígyó kib*szott fejét”. 

Később úgy tűnik, részben betartotta az ígéretét: a két ott dolgozó feketét lefokozták, egyiküket pedig később ki is rúgták. A rendőrség nyomoz az ügyben.

Nyitókép: Columbus County Sheriff’s Office

#Külföld#rasszista#seriff#usa#fekete#kirúgás

Címlapról ajánljuk