Külföld

Guardian: Giorgia Meloni mindenkit emlékeztet arra, hogy a nők lehetnek pont olyan „reménytelenül szarok”, mint a férfiak

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 27. 15:24

A lap szerzője szerint hányingerkeltő, mit kell megtennie a sikerért egy nőnek egy konzervatív közegben. Megemlíti Orbán Viktort is.

Giorgia Meloni, a frissen megválasztott olasz jobboldali miniszterelnök még tinédzserkorában fejezte ki dicséretét Benito Mussolini irányába – abban a korban, amikor a hozzá hasonló korúaknak általában jobb dolguk volt, mint Hitler legközelebbi szövetségesének gruppiskodni, szól a Guardian véleménycikkének felütése.

A szerző, Van Badham felidézi Giorgia Meloni menekültellenességét, a „hagyományos” család iránti rajongását, valamint a nem túl pontosan meghatározott „globalisták” elleni ellenszenvét. Hozzáteszi, hogy Orbánnal való szimpátiája is aggodalomra adhat okot. Ezután arról beszél: most a feministákat ismét azzal vádolják meg jobboldalról, hogy nem tudnak örülni egy nő sikerének.

Ismerős csalivá vált, hogy (a jobboldaliak) ragaszkodnak ahhoz, hogy a baloldal ideológiai elkötelezettsége a reprezentatív sokszínűség – és különösen a feminizmus – mellett álszent zagyvaság. Az, hogy a feministák politikailag nem állnak be Meloni, Liz Truss, Marine Le Pen, Marjorie Taylor Greene vagy Pauline Hanson mögé – akik mindannyian patriarchális alkukat kötnek a férfihatalomhoz igazodva –, számukra valamiképpen nagyobb elárulása minden nőnek, mint bármely politikai döntés, amelyet ők maguk hozhatnak

– írja. Szerinte azt nem értik sokan, hogy a nemi egyenlőségért folytatott harc nem az uralkodásról vagy az elit lecsereléséről szól, mint azt sok paranoid nőgyűlölő hiszi. Szerinte nem arról szól a feminizmus, hogy a nőknek rájuk kényszerített ideálokat kell megtestesíteniük, hanem hogy legyen joguk az egyéniséghez, a komplexitáshoz, az egyenlőséghez, és lehessenek annyira borzalmasak, gonoszak, vagy épp „reménytelenül szarok”, mint a férfiak.

Ő „hányingerrel vegyes áhítatot” érez, ha belegondol,

mi kellhet ahhoz, hogy egy karikatúrákkal és előítéletekkel átitatott közegben egy szélsőjobbos konzervatív nő bármit elérjen küzdelmei során.

Meloni sikere nem ejtette át Budaházy Eddát, a hagyományos családmodell és a magyar szaporulat elkötelezett szószólóját, a Hozz Világra Még Egy Magyart mozgalom alapítóját. 

„Giorgia Meloni bizonyára nagyszerű nő, de egy 60 milliós ország élére egy ilyen nehéz, háborúkkal, afrikai invázióval, energetikai krízissel terhelt időszakban férfit választanék. Ráadásul csak egy gyereke van. Régóta mondom, hogy európai vezetőnek tilos gyermektelent, vagy 1 gyermekest választani, mert az nem fogja gyermekvállalásra buzdítani honfitársait” – osztotta meg gondolatait hétfői posztjában a jobboldali ideológus.

 

Korábban az RTL Híradó is beszámolt: a második világháború óta először lesz szélsőjobboldali vezetése Olaszországnak, miután az a fasiszta gyökerű Olaszország Fivérei nevű párt nyerte a parlamenti választásokat. Szövetségeseivel együtt bő 10 százalékkal kapott több szavazatot, mint a baloldali koalíció. Giorgia Meloni személyében először lehet női miniszterelnöke Olaszországnak.

Nyitókép: Antonio Masiello / Getty Images

#Külföld#Guardian#Mussolini#orbán viktor#giorgia meloni#olaszország#miniszterelnök#feminizmus

Címlapról ajánljuk