Külföld

III. Károly király külön gyászidőszakot hirdetett a királyi család számára

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 9. 12:23

A külön gyász a királyi család tagjaira, a rezidenciák személyzetére, valamint a brit hadsereg ceremoniális feladatokkal is megbízott tagjaira vonatkozik.

Az udvar bejelentése szerint a király kívánsága szerint a családi gyász péntektől a királynő temetését követő hetedik nap végéig tart, és a királyi család tagjaira, a rezidenciák személyzetére, valamint a brit hadsereg ceremoniális feladatokkal is megbízott tagjaira vonatkozik – közölte brit forrásokra hivatkozva az MTI.

II. Erzsébet királynőt csütörtök este, életének 97., uralkodásának 71. esztendejében érte a halál nyári rezidenciáján, a skóciai Balmoral kastélyában.

Halálának pillanatától elsőszülött fia, a 73 esztendős eddigi trónörökös, Károly a brit uralkodó, aki III. Károly néven lépett trónra. III. Károly király pénteken Balmoralból Londonba utazik, és a Buckingham-palotában audiencián fogadja Liz Truss miniszterelnököt.

A londoni alsóház délelőttre tervezett vitáját törölték, és a képviselők déltől késő estig tartó, várhatóan tízórás ülésen adóznak megemlékező felszólalásokkal II. Erzsébet királynő emlékének.

Nyitókép: Chris Jackson / WPA Pool / Getty Images

#Külföld#iii. károly#ii. erzsébet#király#halál#gyász

Címlapról ajánljuk