Külföld

Videón, ahogyan pisztolyt nyomnak az otthona előtt az argentin alelnök arcába

Gyömöre MátéGyömöre Máté

2022. szeptember 2. 6:28

Cristina Fernandez de Kirchner korábban az ország elnöke is volt, a férjétől vette át a hatalmat, csakúgy, mint Isabel Peron. Igaz, az utóbbi nem választások után.

Elképesztő felvételeket tett közzé a helyi média Argentínában. Ezeken az látszik, hogy egy férfi közvetlen közelről pisztolyt nyom Cristina Fernandez de Kirchner argentin alelnök arcába. A támadót végül őrizetbe vették.

A C5N helyi kábeltévén sugárzott adásban látni, ahogyan de Kirchner a fővárosban található háza előtt, támogatói gyűrűjében kiszáll a kocsijából. Ekkor lépett oda hozzá a támadó, a politikus pedig reflexből azonnal lebukott. A fegyver végül nem sült el, és egyelőre azt sem tudni, hogy valódi volt-e. A rendőrség mindenesetre komolyan vizsgálja a történteket.

A közösségi oldalakon kering egy másik videó is, ami közvetlen közelről mutatja be az eseménysort, ennek valódiságtartalmát azonban még nem sikerült minden kétséget kizáróan igazolni. Annyi biztosnak tűnik, hogy a napszak stimmel, és ugyanolyan fehér járművet látni rajta, mint a tévékamerák felvételein, valamint a politikus mozdulatai is stimmelnek.


Cristina Fernandez de Kirchner 2007 és 2015 között az elnöki tisztséget is betöltötte. Férjétől Néstor Kirchnertől vette át a hatalmat, de az Evita című filmmusicalban megénekelt Isabel Peronnal ellentétben ő választások után.

#Külföld#argentína#buenos aires#cristina fernandez de kirchner#pisztoly#evita

Címlapról ajánljuk