Külföld

Ki ez az őrült krapek, aki hülye jelmezben ámokfut az állatkertben? Ja, csak a hivatásos vészhelyzeti struccimitátor!

Mohos MátéMohos Máté

2022. augusztus 26. 21:06

A férfit a teszt végén halászhálóban vitték el, megköszönve a munkáját.

Mit tegyünk, ha kiszabadul egy strucc az állatkertünkből, és ámokfutást rendez? Szerencsére a helyzet nem túl gyakori, de megéri alaposan felkészülni rá. Így gondolkodtak a thaiföldi Chiang Mai állatkertjének vezetői is, akik letesztelték ezt a forgatókönyvet.

A vészhelyzeti terv próbáján természetesen nem egy valódi struccnak engedték, hogy megszökjön: inkább egy embert használtak, aki struccnak öltözve szaladgált az állatkertben, bemutatva, hogy az állat hogyan viselkedne hasonló helyzetben.

Ezután az állatkert munkatársai gyakorlatból elvégezték a szükséges óvintézkedéseket, tesztelték a riadóláncot, és kihívták a szakembereket az „állat” elfogásához. Végül a struccnak beöltözött férfit elkapták egy halászhálóval, és visszatessékelték az állatok ketrecébe.

Valószínűleg egy igazi struccal azonban még nehezebb dolguk lenne: az állat ugyanis akár 2,7 méteresre, illetve 160 kilósra is megnőhet, valamint 70 kilométer/órával képes rohanni. A rúgásával pedig akár egy oroszlánt is meg tud ölni.

Nyitókép: Facebook

#Külföld#strucc#állatkert#teszt#menekülés#szökés#thaiföld

Címlapról ajánljuk