Külföld

Nemi erőszak miatt nyomoznak a Reszkessetek, betörők! egyik szereplője ellen

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 25. 17:22

A Kevin gonosz bátyját alakító férfit öt éve jelentette fel egy ismerőse, de a hatóságok akkor nem vizsgálták ki az ügyet.

Nemi erőszak miatt nyomoznak a New York-i hatóságok Devin Ratray ellen, aki a Reszkessetek, betörők!-ben Kevin gonosz bátyját alakította.

Az áldozat Lisa Smith, aki öt évvel ezelőtt jelentette fel a rendőrségen az egykori gyerekszínészt, de az ügyet akkor nem vizsgálták ki, mert tévesen azt gondolták, hogy a nő nem akar vádemelést a férfi ellen.

Lisa Smith a CNN-nek elmondta, hogy az eset előtt mintegy 15 évig barátok voltak Devin Ratray-jel, 2017. szeptember 21-én egy New York-i bárban találkoztak. Ott volt a nő egyik testvére, és egy barátja is, együtt mentek fel Ratray lakására. Ott Lisa Smith szerint a férfi italokat töltött nekik, de a nőnek egy külön poharat szánt. Lisa Smith nem sokkal később kimerültté vált, a férfi pedig rábeszélte, hogy aludjon nála a kanapén.

A nő azt mondta, később felébredt és nem tudott mozdulni, a szemét sem nagyon bírta kinyitni, de tudta, hogy mi történik vele, és hogy a másik két ember már elment. Ratray megerőszakolta, majd otthagyta a kanapén, ahonnan csak másnap tudott felkelni és elhagyni a lakást. Lisa Smith úgy gondolja, hogy a férfi bedrogozta.

A nő egy barátjának, és két testvérének is beszélt arról, hogy mi történt. Egy sms-ben pedig számon kérte Ratrayt, aki a történteket úgy próbálta beállítani, hogy abba Lisa Smith is beleegyezett, és azzal védekezett, hogy ő maga végül nem is volt képes a szexre.

Lisa Smith néhány héttel később, egy barátja buzdítására tett feljelentést. Az őt kihallgató nyomozó a jelentésében bejelölt egy mezőt, ami szerint az áldozat nem akar vádemelést. Ennek ellenére Lisa Smithnek még részt kellett vennie egy kihallgatáson, ezután viszont nem hallott a hatóságok felől.

Tavaly azonban letartóztatták Devin Ratrayt, miután volt barátnője bántalmazás miatt feljelentette. A híreket hallva Lisa Smith újra a hatóságokhoz fordult. Szerinte korábban a hatóságok tévesen azt gondolták, hogy nem akar vádemelést, ezért lezárták az ügyet. Kétségbeejtőnek nevezte, hogy korábban nem vizsgálták ki a hatóságok az ügyet, pedig együttműködött a nyomozásban.

A 45 éves Ratray a CNN-nek most azt állította: valóban eltöltött egy estét Lisa Smith-tel közel öt évvel ezelőtt, de nem szexeltek.

Nyitókép: John Parra/Getty Images for STXfilms / Alexander Wang

#Külföld#reszkessetek betörők!#nemi erőszak#devin ratray

Címlapról ajánljuk