Külföld

Megkínozták, lehúzták a vécén, megpróbálták bedrogozni, mégis rátalált a szerelem

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 25. 17:13

Milly, a selyemmajom szomorú története végül happy enddel ért véget.

Milly-t, a nőstény selyemmajmot állatvédőknek kellett kimenteniük egy newporti házból, miután videók kerültek ki az internetre, ahogy a gazdái megpróbálják lehúzni a vécén – írja a Nation. Szegény állat retteget, halálfélelme volt, megpróbált kapaszkodni, hogy ne húzza le a víz.

Kiderült, hogy az emberek rendszeresen bántották az állatot, egy kutyát engedtek rá, amivel addig üldöztették, amíg Milly össze nem esett. A vizsgálatok egyértelműen kimutatták, hogy a gazdái mindemellett megpróbálták bedrogozni.

Az RSPCA állatmentéssel foglalkozó szervezet lefoglalta a kisállatot, januárban a dorseti Monkey Worldben helyezték el, ahol a szakszerű ellátásnak köszönhetően megerősödött.

A módszeresen kínzott és bántalmazott majom eleinte nehezen bízott az emberekben, sokáig az sem volt biztos, hogy valaha újra teljes életet tud majd élni. Lassan újra felépítették az önbizalmát, és kapott maga mellé egy társat is, Moont, akit egy állatkereskedésből kellett kimenteni, mert rossz körülmények között tartották.

A két majom gyorsan jó kapcsolatba került, ma már elválaszthatatlanok. A nagy kifutójukban rovarokra vadásznak és élvezik egymás társaságát.

Az RSPCA munkatársa, Sophie Daniels, aki megmentette Milly-t, azt mondta, hogy szörnyű volt látni, hogyan bántak az állattal, de fantasztikus, hogy mekkora fordulatot vett Milly élete.

Egykori newporti gazdája ellen eljárás indult: eltiltották az állattartástól és felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Nyitókép: RSPCA Alapítvány

#Külföld#milly#selyemmajom#állatkínzás#wc#drog

Címlapról ajánljuk