Külföld

Macskaként él egy ausztrál lány, iskolája támogatja ebben

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 24. 12:50

A szenátor szerint a kamasz lány nem macska.

A LADBible írta meg a Herald Sun cikke alapján, hogy egy ausztrál szenátor kirohanást intézett egy Victoria állambeli magániskola ellen, amiért az támogat egy olyan diákot, aki macskaként azonosítja magát.

Ralph Babetet, Victoria szenátorát az iskola tinédzsert támogató döntése borította ki. A meg nem nevezett intézmény ugyanis megengedi a diáknak, hogy megélje állati identitását, amíg elvégzi az iskolai feladatokat. Az Egyesült Ausztrália Párt szenátora a radikális baloldal tünetének nevezte az iskola döntését.

Ez annak a tünete, hogy a társadalomban hagyják, hogy az ébredező radikális baloldal féktelenül, ellenőrizetlenül elszabaduljon

 – írta Babet a közösségi médiában. Szerinte

befejezhetnénk ezt a szemetet most azonnal. Azért jársz iskolába, hogy megtanulj olvasni, írni és számolni.

Hozzátette: „Te nem vagy macska. Te egy kislány vagy. Vége.”

Az iskola nem erősítette meg a Herald Sunnak, hogy a gyerek macska identitással él. Annyit azonban elárultak, hogy az oktatási intézmény munkatársai segítenek a diákjaiknak „különböző problémák kezelésében, a mentális egészségtől kezdve a szorongáson át az identitással kapcsolatos problémákig.” Michael Carr-Gregg serdülőkori pszichológus a Courier-Mailnek elmondta, hogy valójában elég ritka, hogy a diákok állatként azonosítják magukat.

25 év klinikai gyakorlat alatt csak egyszer találkoztam ilyennel

– mondta Dr. Carr-Gregg. „Egy fiú átmenetileg kutyaként azonosította magát. Ezt használta arra, hogy elmeneküljön a valóság elől.” Amint az életében lévő stressz-problémák megoldódtak, visszatért emberi mivoltába, tette hozzá a szakember.

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#ausztrália#macska#identitás

Címlapról ajánljuk