Külföld

A Facebookon vásárolt lopott emberi testrészeket

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 19. 13:56

„Amikor már azt hiszem, hogy mindent láttam, akkor jön egy ilyen ügy” – mondta a kerületi ügyész a testrészekkel teli vödrökről.

Holttest meggyalázása és lopott tulajdon megszerzése miatt indítottak eljárást egy negyvenéves amerikai férfi ellen, aki a Facebookon keresztül vásárolt egy halottasházból ellopott emberi testrészeket – jelentette a helyi sajtó. A beszámolók szerint a Pennsylvania államban élő Jeremy Pauley házában tartott házkutatás alatt három nagy, húszliteres vödröt is találtak, amelyben emberi testrészek – köztük gyerekéi is – voltak: agyak, szív, májak, bőr és tüdő.

A vádemelésről beszámoló kerületi ügyész, Sean McCormack kijelentette:

Ez az egyik legbizarrabb nyomozás, amivel 33 éves tartó ügyészi karrierem alatt találkoztam. Amikor már azt hiszem, hogy mindent láttam, akkor jön egy ilyen ügy.

A hatóságokat először júniusban értesítették arról, hogy Pauley emberi testrészeket árul a Facebookon – egyébként részben ott is szerezte be azokat. Amikor a rendőrök kimentek hozzá, a férfi közölte, hogy jogszerűen vásárolta meg a nála talált emberi testrészeket, köztük egy teljes emberi csontvázat. McCormack elmondta, „legnagyobb meglepetésükre” kiderült, hogy az emberi testrészek, csontok és maradványok árusítása nem feltétlenül törvénytelen, de a további nyomozás során kiderült, hogy voltak olyan testrészek, amiket illegálisan szerzett be.

A férfi lakásán egy második, júliusi házkutatáson bukkantak rá a vödrökben tárolt testrészekre: kiderült, hogy egy arkansasi hullaházi dolgozó árulta őket, miután kilopta azokat a testekből. A testrészeket egy orvosi egyetemnek szánták, oktatási célokra. Az arkansasi nő postán adta fel azokat a Pennsylvaniában élő férfinak.

A CBS News beszámolója szerint Pauley úgy jellemezte magát a Facebookon, mint „különlegességek” gyűjtőjét, és a nyomozóknak azt mondta, hogy a testrészeket tovább akarta adni.

Nyitókép: Jeremy Pauley. Fotó: East Pennsboro Township Police

 

#Külföld#emberi testrészek#csont#maradványok#facebook#egyesült államok

Címlapról ajánljuk