Külföld

Vizsgálja a Wizz Air a félelmetesen alacsonyan landoló gép ügyét

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. augusztus 8. 16:13

A magyar légitársaság egyik gépe olyan alacsonyan közelítette meg a szkíathoszi repülőtér futópályáját, hogy kis híján levitte a bámészkodók fejét.

Belső vizsgálatot indított a  Wizz Air a nagy feltűnést keltett szkíathoszi landolás ügyében, írja a Telex. Mint arról az rtl.hu is beszámolt, múlt hét pénteken extrém alacsonyan közelítette meg a Wizz Air egyik Airbus A321neo repülőgépe a görög sziget repülőterét.

A szkíathoszi reptér híres arról, hogy futópályájának küszöbe nagyon közel van a tengerparthoz, így rendszerint sok turista bámészkodik ezen a környéken a landoló repülőgépeket figyelve. A Wizz Air gépének pénteki landolásáról egy görög szpotter töltötte fel videót a YouTube-ra, azzal a felütéssel, hogy szerinte ez lehetett a legalacsonyabb szkíathoszi megközelítés, amiről felvétel készült:


A Wizz Air-gép landolását több szögből is megmutató videón jól látszik, hogy a futópálya végénél, a kerítés és a tengerpart közti területen sokan állnak, jónéhányan közvetlenül a futópálya tengelyében. A videó alapján nagyjából megállapítható, hogy a repülőgép futóműve tényleg nagyon közel, 2-3 méterre volt a szalagkorlátnál állók fejétől. A gép hajtóműveiből kiáramló gázcsóva valamint a gép szárnyai és törzse által keltett légörvények nagyon erősek voltak, volt, aki el is esett tőlük.

Bár személyi sérülés nem történt, a légitársaság belső vizsgálatot indított, hogy kielemezze a repüléshez kapcsolódó adatokat, beszéljen a pilótákkal, és megtudjon minél több részletet a landolás pontos körülményeiről

– írja a Telex a Wizz Air közlésére hivatkozva.

Nyitókép: GreatFlyer / YouTube

 

#Külföld#wizz air#szkiáthosz#landolás#görögország#repülőgép#wizzair

Címlapról ajánljuk