Külföld

Horvátországban fogták el a mexikói szépségkirálynőt és holland-román barátját, akik Spanyolországból loptak felbecsülhetetlen értékű borokat

rtl.hurtl.hu

2022. július 20. 20:54

Filmbe illő bűncselekmény.

640 millió forintot ér az a 45 üveg bor, amit egy spanyol étterem borospincéjéből loptak el tavaly. Kilenc hónapig tartó nyomozás után sikerült kézre keríteni a lopással gyanúsított párt: egy mexikói szépségkirálynőt és holland-román származású barátját – számolt be a Deutsche Welle.

A rendőrség szerint a nő hamis svájci igazolvánnyal jelentkezett be a nyugat-spanyolországi Caceres El Atrio nevű szállodájába, egyes értesülések szerint parókát is viselt. A szálloda Michelin-csillagos éttermében vacsorázott párjával, ami után – a szokásoknak megfelelően – őket is meghívták, hogy tekintsék meg a borospincét.

Később a nő elvonta a személyzet figyelmét azzal, hogy ételt kért a konyha zárása után, miközben a férfi egy korábban ellopott kulccsal bement a pincébe, ahol három nagy hátizsákot pakolt meg borosüvegekkel. Hajnalban elhagyták a szállodát, a lopásra csak távozásuk után derült fény.

A rendőrök szerint az elkövetők gondosan kitervelték a lopást, korábban háromszor is jártak az étteremben. A horvát hatóságok tartóztatták le őket, amikor Montenegró felől akartak belépni az országba.

Az ellopott borok – amelyek közül hét a 19. századból való – nem kerültek elő.

Illusztráció: iStock / Getty Images Plus

#Külföld#lopás#bor#spanyolország#horvátország#letartóztatás

Címlapról ajánljuk