Külföld

Öngyilkos lett egy halálra ítélt rab Georgia államban

rtl.hurtl.hu

2022. június 27. 20:51

Ricky Dubose öt éve egy társával megszökött egy rabszállítóból, és megölt két börtönőrt.

Másfél héttel azután, hogy halálra ítélték, feltehetően öngyilkos lett egy rab Georgia államban – számolt be az AP hírügynökség és a CNN. Ricky Dubose-t vasárnap eszméletlen állapotban találták börtöncellájában. Nem sikerült megmenteni az életét, egy órával később a halála beálltát állapították meg.

A 29 éves Dubose-t, aki fegyveres rablás miatt életfogytiglani börtönbüntetését töltötte, 2017-ben egy másik fegyintézetbe szállították, amikor egy rabtársával, Donnie Rowe-val együtt kijutott a rabszállító busz egy elvileg lezárt részéből. Lefegyverezték, majd megölték a rabokat kísérő két börtönőrt, és elmenekültek. Menekülés közben elloptak öt járművet, kiraboltak két lakást, megkötöztek és terrorizáltak egy idős párt, és autós üldözésbe is bonyolódtak a rendőrökkel. Végül Tennessee-ben fogták el őket, ahol két állampolgár fegyvert fogott rájuk, amikor egy autót próbáltak ellopni.

Vasárnap hajnalban Veszprémben is öngyilkos lett egy fogvatartott: felakasztotta magát a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájában.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja a mobilról is elérhető 116-123-as ingyenes lelki elsősegély számot!

#Külföld#öngyilkosság#halálos ítélet#rab#amerikai egyesült államok

Címlapról ajánljuk